Je bekijkt nu Zomerkamp DIJC/DNY kunstrijden in Utrecht
Zomerkamp DIJC/DNY kunstrijden 2021 in Utrecht

In de schaatsarena van Utrecht verzamelde 22 enthousiaste rijdsters zich op 26 juli in de vroege ochtend. Dit jaar geen Willingen maar op de valreep een prachtig alternatief, dankzij vier fantastische trainers (Tjin Li, Marion, Pieter en Daniëlle) die vol passie elke dag weer voor een gevarieerd aanbod zorgden. Dagelijks een frisse start bestaande uit een warming up op het gedeeltelijk overdekte buitenterrein vol met Jumping Jacks, Squads, Steen-Papier-Schaar in tikkertjes variant en nog veel meer. Daarna al snel met de hele groep het ijs op waar in groepjes hard werd gewerkt aan prachtige passen, krachtige en energieke sprongen. Na een uur en een kwartier even een gezamenlijke pauze en dan hup weer verder. 

Groep B off-ice training onder leiding van Pieter gericht op kracht en conditie. Inspannende oefeningen waarbij de buik-, rug-, been,- en armspieren getraind werden in oefeningen als: lampjes aantikken, elastiek trekken, memory rennen en estafette. Ondanks de pittige oefeningen werd de off-ice als zeer leuk ervaren. Ook werd er een keer yoga gegeven door Daniëlle die tijdens de schaatsweek het les geven op het ijs en naast het ijs en het zelf trainen mooi wist te combineren. Groep A ondertussen al weer op het ijs aan het oefenen voor hun kür, zelfstandig trainen en wederom moeilijke sprongen. 

Het eten en drinken was goed verzorgd. Iedere dag stond er voor de rijdsters een lekkere lunch klaar met als absolute hoogtepunt een overheerlijke PokeBowl (lekker en gezond ;-))gemaakt in de prachtige LekkerBoer foodtrailer van Judith de Rijk (de moeder van Imke en Daphne).

Ook waren er speciale hulpouders/Corona ouders. De ouders hielpen met schaatsen strikken, eten maken, fruit klaarzetten en verdere verzorging.

In de middag ging groep B met een goed gevulde buik weer het ijs op en groep A verder met off-ice training.  Na off-ice ging groep A hun schaatsen strikken voor hun tweede blok ijs. Groep B weer het ijs af en klaar maken voor het off-ice blok.

Voorafgaand aan het kamp hebben alle rijdsters een tekening van hun kür op papier gemaakt. Het was knap hoe snel de trainers alle küren hadden afgemaakt. Omdat er zo hard getraind werd op de küren mocht elke dag een paar rijdsters hun kür laten zien. Net als bij een wedstrijd werd elke rijdster op het ijs geroepen. Om het helemaal echt te maken mochten alle rijdsters in hun prachtige pakjes voor publiek (overige rijdsters en hulpouders) hun kür op muziek op een lege ijsbaan rijden. Uiteindelijk is iedereen aan de beurt geweest en was het 22x genieten.

Halverwege de middag gingen alle meiden weer het ijs op voor hun laatste gezamenlijke blok. Daar werden pirouetten, passenseries en ijsdansen geoefend. IJsdansen op muziek, op het ritme 1-2, 3-4, 5-6, 7-8. Soms solo, soms in tweetallen gegeven door enthousiaste meester Pieter die het met al zijn ervarenheid op dit gebied heel goed kon uitleggen. Op de slotdag werd op het ijs afgesloten met een prachtige flashmob, gestart door Jade en Daphne en werd er door de rest van de groep (in kleine groepjes) aangesloten.

Daarna hebben we bij de familie Robijn in de tuin ge-BBQ. Dat was echt superleuk en gezellig!

Vijf dagen lang werd er met heel veel plezier heel intensief getraind. Alle meiden zijn met sprongen vooruit gegaan. We kijken terug op een sportieve week vol ijsplezier. Even een rondvraag gedaan: ‘Super leuk’, ‘Leerzaam’, ‘Gezellig met elkaar’, ‘Goede meester en goede juffen’!!