Op deze pagina vind je veelgestelde vragen over marathon & recreatie. Kun je hier niet het antwoord vinden dat je zoekt? Stel dan je vraag via het contactformulier!

Wil je lid worden? Dat kan!

Om lid te worden kun je je aanmelden bij Afdeling Marathon & Recreatie. Je wordt dan automatisch ook algemeen lid van de Deventer IJsclub. Aanmelden kan gemakkelijk via het online lidmaatschapsformulier. Hierover lees je meer op de pagina Lid worden.

Jazeker, dat kan! Je kunt eerst een aantal (max. 3) proeftrainingen volgen voordat je lid wordt. Tijdens een proeftraining sluit je je aan bij één van de groepen en schaats je een volledige training mee. Na de proeftrainingen kun je besluiten of je lid wordt van de Deventer IJsclub. Meer informatie en een aanmeldformulier vind je op deze pagina.

Om te schaatsen bij Marathon & Recreatie heb je nodig:

 • Lidmaatschap
  • Algemeen lidmaatschap + Marathon & Recreatie (meer info)
 • Materiaal
  • Schaatsen: Goed passende vaste- of klapschaatsen. Scherpe ijzers met de juiste ronding en met afgeslepen punten.
  • Muts of schaatshelm (verplicht!)
  • Handschoenen (verplicht!)
  • Sportkleding: makkelijk zittende kleding, voldoende warm, maar niet te warm. Eventueel een salopette met jack of schaatspak.

En natuurlijk niet te vergeten: schaatsplezier!

De lidmaatschapskosten bestaan uit een deel ‘algemeen lidmaatschap’ en een deel ’trainingstarief’. Het trainingstarief is afhankelijk van hoe vaak je wilt schaatsen. Je vindt de lidmaatschapstarieven op de pagina Lid worden.

Ja, je kunt gedurende het schaatsseizoen instappen. Je betaalt dan niet het volle bedrag voor deelname aan het gehele schaatsseizoen. Het contributiebedrag wordt naar rato van resterende trainingen berekend.

Ja, je kunt gedurende het schaatsseizoen je lidmaatschap opzeggen, maar er wordt geen restitutie gegeven op het contributiebedrag van de resterende trainingen.

Je kunt op elk gewenst moment je lidmaatschap opzeggen. Neem hiervoor contact op met de ledenadministratie. Let wel op dat er geen restitutie gegeven wordt op het contributiebedrag van de resterende trainingen.

Nee, het is helaas niet mogelijk om een training in te halen als je deze om wat voor reden dan ook gemist hebt. Probeer dus zo min mogelijk trainingen te missen!

Nee, het is niet mogelijk om te wisselen van trainingsdagen. Je traint het hele seizoen volgens een vast schema.

Alleen in overleg met de trainer kun je van groep wijzigen en alleen op hetzelfde trainingsmoment.

De laatste trainingsdag van het schaatsseizoen 2022-2023 is op donderdag 16 maart 2023. Ieder schaatsend lid is welkom om op deze dag te komen schaatsen. Ook als je normaal gesproken niet op donderdag traint.

Informatie over de coronarichtlijnen tijdens schaatstrainingen vind je op deze pagina.

Nee, dit hoeft niet, omdat iedereen op vaste trainingsuren traint.