In de zomer biedt de afdeling Marathon & Recreatie een gevarieerd aanbod trainingen om ook tijdens de zomer te werken aan techniek, kracht en conditie. Deze trainingen zijn zowel toegankelijk voor DIJC-leden als niet-leden.

Techniek- en conditietraining

Vanaf mei tot en met september geeft Jos Lodewijks elke dinsdag haar wekelijkse techniek- en conditietraining. We verzamelen om 19:15 uur op de parkeerplaats van restaurant NuNu (aan de Raalterweg 22 in Schalkaar). Vanaf de parkeerplaats lopen we naar ons vaste circuitje in het bos van de Kranenkamp. Daar werken we onder inspirerende leiding van Jos aan onze basisconditie in het algemeen en onze schaatsspieren in het bijzonder.

De techniek- en conditietraining is geschikt voor iedereen die aan zijn of haar conditie en schaatstechniek wil werken. De groep deelnemers is dan ook zeer divers, van beginners tot gevorderde schaatsers.

De kosten voor deelname zijn €55-,

We verwachten dit jaar op 11 mei van start te gaan met de techniek- en conditietraining. De training start om 19:15 uur en duurt tot 20:30 uur.

Skeeleren

Vanaf mei tot en met september kunnen we op de donderdagavond terecht op de skeeler-wielerbaan op Sportpark Keizerslanden (aan de Borgelerdijk 6 in Deventer). Wij hebben dan vanaf 19:30 uur de 300 meter baan ter beschikking en vanaf 20:00 tot 21:15 uur de hele baan. Hierdoor kunnen we zowel voor beginners,  gevorderde skeeleraars als wedstrijdrijders trainingen aanbieden.

Voor beginners die de basisvaardigheden nog moeten leren wordt gewerkt aan de skate/skeelertechniek. De meer gevorderden en de wedstrijdrijders oefenen op techniek, conditie en snelheid.

Er wordt gebruik gemaakt van gevarieerde programma’s waarbij aandacht wordt besteed aan:

• houding
  • balans en afzet
  • remmen en stoppen
  • het verfijnen van de bochtentechniek
  • maar ook aan duurwerk en tempo’s rijden.
De kosten voor deelname zijn €65-, voor DIJC-leden en €75-, voor niet leden.

We verwachten dit jaar op 13 mei van start te gaan met de skeelertraining voor de gevorderde skeeleraars en de wedstrijdrijders. Gezien de coronamaatregelen is het helaas nog niet mogelijk om met een beginnersgroep te starten.

De training aan de gevorderde skeeleraars wordt dit jaar door Jasmijn Egers gegeven. De training start om 19:30 uur en duurt tot 20:45 uur.

Roy Nijkamp geeft dit jaar de training aan de wedstrijdrijders. De training start om 19:30 uur en duurt tot 20:45 uur.

Wielrennen

Vanaf mei tot en met september wordt door Frans Smulders een keer in de maand op zondagmorgen een High Intensity Interval Training (HIIT) voor op de racefiets gegeven. We verzamelen om 9:00 uur bij het Hotel aan de IJssel (aan de Worp 2 in Deventer).

In essentie bestaat HIIT uit korte intervallen, waarbij een maximale inspanning geleverd wordt, gevolgd door een korte herstelperiode. Een training bestaat uit een of meer series van zulke intervallen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van trainingsvormen als sprints, klimmetjes en achtervolging. We rijden in rustig tempo naar een verkeersluwe weg. Dat is meteen de warming up, waarna we los kunnen gaan! Na de HIIT sessie volgt de cooling down. We rijden als groep rustig terug naar het startpunt.

De kosten voor deelname zijn €10,-

We verwachten dit jaar op 16 mei van start te gaan met de HIIT. De training start om 9:00 uur en duurt tot 12:00 uur.