In de zomer biedt de afdeling Marathon & Recreatie een gevarieerd aanbod trainingen om ook tijdens de zomer te werken aan techniek, kracht en conditie. Deze trainingen zijn zowel toegankelijk voor DIJC-leden als niet-leden. Niet-leden kunnen zich voor de zomertraining aanmelden via het formulier voor de proeftraining.

Techniek- en conditietraining

Vanaf april tot en met september geeft Jos Lodewijks elke dinsdag haar wekelijkse techniek- en conditietraining. We verzamelen om 19:15 uur op de parkeerplaats van restaurant NuNu (aan de Raalterweg 22 in Schalkaar). Vanaf de parkeerplaats lopen we naar ons vaste circuitje in het bos van de Kranenkamp. Daar werken we onder inspirerende leiding van Jos aan onze basisconditie in het algemeen en onze schaatsspieren in het bijzonder.

De techniek- en conditietraining is geschikt voor iedereen die aan zijn of haar conditie en schaatstechniek wil werken. De groep deelnemers is dan ook zeer divers, van beginners tot gevorderde schaatsers.

De kosten voor deelname zijn €45-,

We starten dit jaar op dinsdag 11 april 2023 met de techniek- en conditietraining. De training start om 19:15 uur en duurt tot 20:30 uur.

 

Skeeleren

Vanaf april tot en met september kunnen we op de donderdagavond terecht op de skeeler-wielerbaan op Sportpark Keizerslanden (aan de Borgelerdijk 6 in Deventer). Wij hebben dan vanaf 19:30 uur de 300 meter baan ter beschikking en vanaf 20:00 uur tot 21:15 uur de hele baan. Hierdoor kunnen we zowel voor beginners,  gevorderde skeeleraars als wedstrijdrijders trainingen aanbieden.

Voor beginners die de basisvaardigheden nog moeten leren wordt gewerkt aan de skate/skeelertechniek. De meer gevorderden en de wedstrijdrijders oefenen op techniek, conditie en snelheid.

Er wordt gebruik gemaakt van gevarieerde programma’s waarbij aandacht wordt besteed aan:

  • houding
  • balans en afzet
  • remmen en stoppen
  • het verfijnen van de bochtentechniek
  • maar ook aan duurwerk en tempo’s rijden.
De training voor gevorderden wordt gegeven door Jasmijn Egers en Roy Nijkamp geeft de training aan de wedstrijdrijders.
 
De kosten voor deelname zijn €65-,
 
We starten dit jaar op donderdag 13 april 2023 met de skeelertrainingen. De training start om 19.30 uur en duurt tot 20:45 uur.

Wielrennen

Vanaf 1 mei tot wordt door Frans Smulders een keer in de maand op zondagmorgen een High Intensity Interval Training (HIIT) voor op de racefiets gegeven. We verzamelen om 9:00 uur bij het Hotel aan de IJssel (aan de Worp 2 in Deventer) of bij Colmschate UD.

In essentie bestaat HIIT uit korte intervallen, waarbij een maximale inspanning geleverd wordt, gevolgd door een korte herstelperiode. Een training bestaat uit een of meer series van zulke intervallen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van trainingsvormen als sprints, klimmetjes en achtervolging. We rijden in rustig tempo naar een verkeersluwe weg. Dat is meteen de warming up, waarna we los kunnen gaan! Na de HIIT sessie volgt de cooling down. We rijden als groep rustig terug naar het startpunt.

De training is geschikt voor een ieder die aan zijn conditie op de fiets wil werken, waarbij rekening wordt gehouden met het verschil in niveau en ervaring van de deelnemers. 

De kosten voor deelname zijn €10-,

We starten dit jaar op 30 april 2023. De andere trainingsdagen zijn 21 mei, 11 juni, 30 juli, 3 september en 1 oktober. De training start om 9:00 uur en duurt tot 12:00 uur.