De Deventer IJsclub organiseert elk jaar de Hanzebokaal, een clubkampioenschap voor alle leden en in princpe elke twee jaar een ijsshow. Daarnaast kunnen wedstrijdrijders, afhankelijk van hun niveau, aan verschillende wedstrijden in het land deelnemen.

Voor een compleet overzicht van alle evenementen en meer details check je de agenda.

KNSB wedstrijden

Voor licentiehouders is het mogelijk om deel te nemen aan KNSB wedstrijden. Meer informatie hierover vind je op de website van de KNSB.

KNSB-licentie

Om te kunnen deelnemen aan kunstschaatswedstrijden die onder regelgeving van de KNSB worden georganiseerd moet je in het bezit zijn van een KNSB-wedstrijdlicentie.

Wanneer je lid wordt bij de Deventer IJsclub wordt je aangemeld bij de KNSB en ontvang je een KNSB relatienummer. Met dit nummer moet je zelf een KNSB wedstrijdlicentie aanvragen.  Meer info hierover vind je op de website van de KNSB.

Terugkerende evenementen

IJsshow

De Deventer IJsclub voert elke twee jaar een ijsshow op met een specifiek thema. Er worden decors bedacht, kledingstukken en attributen gemaakt en uiteraard wordt er het hele seizoen voorafgaand aan de show flink op het ijs geoefend. Bijna alle kunstrijd(st)ers doen mee, van de allerkleinste beginners tot en met de vergevorderde wedstrijdrijders en ook de recreatieve schaatsers uit de volwassenengroep.

Vanwege Corona hebben we de afgelopen jaren helaas geen ijsshow kunnen organiseren, maar hopelijk kunnen we deze mooie traditie binnenkort toch weer hervatten. Hou deze website in de gaten voor nieuws en updates. De show duurt ongeveer 75 minuten en toegang is gratis, dus zorg dat je er bij bent! Een vrijwillige gift ter ondersteuning van de show wordt uiteraard op prijs gesteld.

Vorige ijsshows waren:

2002 – Sneeuwwitje

2004 – Peter Pan

2006 – Rond de Wereld in 80 dagen

2009 – Pipi Langkous

2011 – The Wizard of Oz

2013 – Pinokkio

2015 – Alice in Wonderland

2017 – Hollywood

2019 – I Believe

Clubkampioenschap

Jaarlijks organiseert de Deventerijsclub een clubkampioenschap voor alle leden van Kunstrijden.  In het seizoen 2022-2023 vindt dit plaats op 18 februari 2023.

Hanzebokaal

De Hanzebokaal wordt georganiseerd door de Deventer IJsclub en is een nationale wedstrijd voor de categorieën Starters, Pupillen en Aspiranten. In seizoen 2022-2023 vindt dit plaats op 3 december 2022.