De Deventer IJsclub organiseert elk jaar de Hanzebokaal, een clubkampioenschap voor alle leden en elke twee jaar een ijsshow. Daarnaast kunnen wedstrijdrijders, afhankelijk van hun niveau, aan verschillende wedstrijden in het land deelnemen.

Voor een compleet overzicht van alle evenementen en meer details check je de agenda.

KNSB wedstrijden

Voor licentiehouders is het mogelijk om deel te nemen aan KNSB wedstrijden. Meer informatie hierover vind je op de website van de KNSB.

KNSB-licentie

Om te kunnen deelnemen aan kunstschaatswedstrijden die onder regelgeving van de KNSB worden georganiseerd moet je in het bezit zijn van een KNSB-wedstrijdlicentie.

Wanneer je lid wordt bij de Deventer IJsclub wordt je aangemeld bij de KNSB en ontvang je een KNSB relatienummer. Met dit nummer moet je zelf een KNSB wedstrijdlicentie aanvragen.  Meer info hierover vind je op de website van de KNSB.

IJsshow

De Deventer IJsclub voert elke twee jaar een ijsshow op met een specifiek thema. Er worden decors bedacht, kledingstukken en attributen gemaakt en uiteraard wordt er het hele seizoen voorafgaand aan de show flink op het ijs geoefend. Bijna alle kunstrijd(st)ers doen mee, van de allerkleinste beginners tot en met de vergevorderde wedstrijdrijders en ook de recreatieve schaatsers uit de volwassenengroep.

De eerstvolgende ijsshow vind plaats in maart 2021. Hou deze website in de gaten voor nieuws en updates. De show duurt ongeveer 75 minuten en toegang is gratis, dus zorg dat je er bij bent! Een vrijwillige gift ter ondersteuning van de show wordt uiteraard op prijs gesteld.

Clubkampioenschap

Jaarlijks organiseert de Deventerijsclub een clubkampioenschap voor alle leden van Kunstrijden.  Dit seizoen vind het clubkampioenschap plaats op 6 maart 2021.

Hanzebokaal

De Hanzebokaal wordt georganiseerd door de Deventer IJsclub en is een nationale wedstrijd voor de categorieën Starters, Pupillen en Aspiranten. Dit seizoen vindt de Hanzebokaal plaats op 12 december 2020.

Uitslagen

Gedurende het seizoen zullen op hieronder de uitslagen worden geplaatst van nationale en internationale wedstrijden en testen waaraan onze leden hebben meegedaan.