De Deventer IJsclub organiseert elk jaar een aantal wedstrijden en evenementen, variërend van jeugdactiviteiten tot topwedstrijden, zowel voor leden als voor niet-leden. Voor een compleet overzicht van alle evenementen en meer details check je de agenda.

Wedstrijden KNSB

Leden met een KNSB-licentie én wedstrijdkaart voor Deventer kunnen zich inschrijven voor wedstrijden van KNSB-Oost in Deventer. Deze wedstrijden vinden plaats op zaterdag- en zondagavond. De wedstrijdkalender vind je op www.knsboost.nl of inschrijven.schaatsen.nl. Hier kun je je ook inschrijven voor wedstrijden.

Wedstrijden Schaatscircuit

Schaatscircuit biedt wedstrijden aan op snelle ijsbanen als Leeuwarden en Thialf Heerenveen, maar ook in het buitenland. Tevens organiseert Schaatscircuit speciale wedstrijden voor masters, zoals de Dutch Masters Cup. Om je in te schrijven voor deze wedstrijden dien je lid te worden van Schaatscircuit en betaal je per wedstrijd een wedstrijdbijdrage. Meer info vind je op www.schaatscircuit.nl.

Clubkampioenschap

Jaarlijks wordt er gestreden om de titel van clubkampioen. Per categorie worden de klassementen opgemaakt over verschillende afstanden, afhankelijk van categorie.

Uurrecordwedstrijd

Jaarlijks organiseert DIJC een uurrecordwedstrijd op een of twee zaterdagochtenden in het schaatsseizoen. Je stapt rond 8:30 uur op het ijs om te kijken hoeveel rondjes je in 60 minuten weet te schaatsen. Als je eerder mee hebt gedaan is het leuk om te kijken of je je prestatie van de vorige keer kan verbeteren.

We maken voor de registratie van het aantal rondjes gebruik van een transponder. Dit kan je eigen transponder zijn of als je er geen hebt kun je een leenexemplaar van DIJC gebruiken.

Iedereen is welkom om aan de uurrecordwedstrijd mee te doen. Je hoeft dus geen DIJC lid te zijn!

Veldwachter Hans jeugdtoernooi

Het jeugdtoernooi gaat dit jaar helaas niet door i.v.m. COVID-19.

Schaatsnacht van Deventer

Eenmaal per jaar, meestal in januari vindt op de kunstijsbaan de Scheg de Schaatsnacht plaats. De Schaatsnacht wordt georganiseerd door het Sportbedrijf Deventer en draait om prestatietochten van 25, 50, 100 of 150 km. Als lid van DIJC kun je hier vaak tegen een gereduceerd tarief aan deelnemen.