Je bekijkt nu In memoriam: Jan Loman
  • Berichtcategorie:Algemeen

Op vrijdag 21 augustus 2020 is overleden ons Lid van Verdienste Jan Loman. Vooral de oudere leden van DIJC zullen zich Jan nog goed kunnen herinneren. Jan raakte al in de jaren ‘70 betrokken bij DIJC via het jeugdschaatsen. Toen we nog schaatsten op de oude ijsbaan aan de Rembrand kade, was Jan, samen met zijn kompaan Jan Vloedgraven, een van de gastheren in het clubhuis op de ijsbaan, bijgestaan door hun echtgenotes.

Later stond Jan aan de wieg van de afdeling Marathon en Recreatie. De groei van het ledenaantal en de grote behoefte van veel leden om lekker te schaatsen zonder wedstrijden, en om te leren schaatsen, leidde ertoe dat de ‘afdeling Toer’ werd opgericht. In de jaren ’80 werd dit omgedoopt tot Marathon en Recreatie. Jan was vanaf het begin penningmeester in dit afdelingsbestuur en was mede verantwoordelijk voor de ledenadministratie. Hij deed dit alles met grote accuratesse.

Jan hield van sporten; zelfs tot op hoge leeftijd bleef hij op de racefiets actief. Wij zijn hem dankbaar voor alle inzet die hij heeft getoond voor de club. En we wensen zijn familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.